2015

Godt nyttår!

Året som gikk har vært det året hittil der jeg har har utrettet, lært og erfart innen emnet "helse, kropp, ernæring og trening"

Jeg bestemte meg i slutten av 2013 å starte fullt og helt som personlig trener, og leve av det. Enten det kun var webbasert eller om jeg var så heldig å finne "et gulv å jobbe på". Et gulv å jobbe på fikk jeg, og webbaserte tjenster tok seg kraftig opp. Jeg kan si såpass at målene jeg satte meg ila 2014 ble nådd, og vel så det.

Første halvdel av året var det mye skole og utdannelse, jeg tok Rehab Trainer og Kostholdsveileder ila AFPT og mot høsten deltok jeg på AFPT convention på Beitostølen. Det var mye av grunnen til at jeg valgte å gjøre endel endringer, både hos meg selv, hvordan jeg jobbet, hva jeg representerte og ikke minst endel valg.
Planen var å konkurrere igjen høsten 2014, det gjorde jeg ikke.
Planen var å jobbe i et miljø der menneskene rundt meg var sultne på kunnskap og rike på erfaring, det gjorde jeg så absolutt.

I november skrev jeg kontrakt med Børge Fagerli Coaching AS og Avancia Ski - et bedre miljø å jobbe i vet jeg ærlig talt ikke om. Hadde noen sagt til meg i starten av året at innen året er omme jobber du med de beste av de beste i bransjen, de som skriver artiklene du leser og innehar erfaring du bare kunne drømme om - da hadde jeg nok ikke trodd det som ble sagt.
Men vips, her er jeg altså!

Siden jeg har det som plommen i (det økologiske) egget, hehe - vil jeg dra frem noen av de jeg har jobbet med i år som ikke bare gir meg motivasjon til å fortsette å utvikle meg som trener, men også som gir meg det lille "ekstra" i jobben

Sunniva økte sin sammenlagte med 27,5kg fra april til september, satte flere Norgesrekorder i markløft ustyrsfritt og avsluttet året med en 4plass i US Strongman World Championship -60kg. Enormt potensiale i den lille jenta, det finnes virkelig ikke en "løftesport" hun ikke mestrer!

 

Malin begynte jeg å jobbe med i begynnelsen av september, og fra grunnleggene rehabilitering/aktiveringsøvelse av en vertikal retraksjon(nedtrekk) gjorde hun etter ganske så nøyaktig 3mnd flere repetisjoner i chin up med ekstra vekt!
Vi har også økt energiinntaket med nesten 1000kalorier(!) og hun har økt kroppsvekten med knappe tre kg. 

Samtidig jobber vi med øvelser som knebøy, rumensk markløft, bilaterale og unilaterale pressøvelser og pushup med stigende resultater - det er virkelig motiverende å følge med på utviklingen til Malin!

Marita og jeg har samarbeidet siden slutten av september og er en av mine yngste klienter. I oktober møttes vi i Oslo og hadde en times tid med teknisk trening, og her er det ei jente som er dedikert!
I starten var det mye grunnleggende som skulle på plass med kraftutvikling, stabilitet og kjennskap til bevegelser - mobilitet var det ingenting å utsette på!
Jeg har fått et par mailer med et hurrarop, bilder og video som "min første pushup", og "bicepsflex" som jeg bare må smile av :)

"Jeg angrer ikke et sekund på at jeg tok kontakt og er utelukkende fornøyd! Det har vært kjempegøy å oppleve at hva som føltes tungt i starten plutselig ble lett. Det er tydelig at du vet hva du driver med! Jeg har lært mye i løpet av tiden med deg og føler meg tryggere å engang kunne fortsette på egenhånd. Etter å ha kuket rundt på treningssenteret uten mål og mening, var det en utrolig god følelse å få litt struktur på treningen. Jeg har gått fra å bruke de samme vektene hver økt, til å ha noe å strekke meg etter, og derfor også økt gradvis i belastning. Jeg har fremdeles en lang vei å gå når det gjelder å presse meg, men jeg føler jeg har kommet et steg videre.

Du har alltid et godt svar uansett hva jeg har lurt på. Det å få tilbake mensen står høyt på listen over hva jeg er fornøyd med (rett over det faktum at armene mine har grodd!). Jeg har stresset stadig mindre i løpet av samarbeider, og sultfølelsen har returnert. Det er ikke lett å stresse ned på kommando, men å høre at det er helt vanlig å at ikke alle treningsøkter er perfekte, er en av tingene som har hjulpet en del. I alt er jeg superfornøyd, og du er en fast henvendelse når det gjelder trening og kosthold, både nå, og i fremtiden :)"Ingrid jobbet jeg med fra juli til november der målet var å øke i styrke og muskelvekst. Hun var på Oslobesøk i sommer og det ble en intensiv læringskurve! Vi økte kaloriene og senket treningsvolumet kraftig, totalt sett ble både kosthold og treningen hennes langt smartere.

Jeg har lært enormt mye om kosthold og ikke minst fikk Therese meg til å innse hvordan jeg jobbet mot meg selv og egne resultater. Jeg sprang mine egne grenser både på gymmet og på kjøkkenet! Hadde det ikke vært for Therese ville jeg nok aldri satt foten inn i en styrkeløftklubb.
For å si det sånn, jeg tror ikke jeg hadde vært der jeg er i dag om jeg ikke hadde tatt kontakt med Therese - livet er så bra!

Nå trener hun styrkeløft for KK67 og vi holder fortsatt jevnlig kontakt. 
 

Anette har fått enorme resultater om jeg skal beskrive det med ett ord - det er innsiden som gir utsiden til glans, og Anette er et strålende eksempel:

Tenk om dette kom på resept istedenfor piller... kropp, hode og sjel er aspekter av et hele. Vi behandler altfor ofte bare ett av aspektene. Og ofte med å sløve ned, fremfor å gjenoppdage. Jeg har brukt året på å gjenoppdage kropp og sjel. Arbeidskrevende, ja. Men alternativet var delvis ufør. Jeg har valgt meg gode veiledere som vet hva de gjør og ikke tar snarveier. Du er en av de. Takk.

Jeg nådde det viktigste målet: Å bli så godt som smertefri. Jeg har fremdeles smerter, men kan ikke sammenlignes med for et år siden. Og det er styrketreninga som har gjort det. Det handler ikke bare om å trene, men å trene rett - så min beste avgjørelse treningsmessig var å få meg personlig trener. Ikke bare en PT, men en som virkelig kan det hun driver med - takk flinke Therese!!! 
Første treningsmålet jeg har satt meg styrekemessig var å klare dips, og det gjorde jeg. Så var det å klare en pullup, og det gjorde jeg. Og så fem, og det gjorde jeg. De andre målene jeg har er mer langsiktige.

Mitt beste treningsminnet fra 2014 er treningen med David og Therese da de besøkte meg i Risør i sommer, har aldri lært så mye på så kort tid noen sinne før. Og aldri har en kropp hatt mer nytte av to timer noen sinne tror jeg. :)

Mine egne resultater har også skutt i været - jeg la min egen kontroll på hylla og lot Menno Henselmans ta over ansvaret - kan si at det var helt greit.

Jeg har fått øynene opp for tradisjonsmat og har ila desember både laget og konsumert kilovis med surdeigsbrød og leverpostei. Grøt til kveldsmat er og blir en storfavoritt, veldig greit når den skal være over 1500kcal.


David har vært både i EM og VM og jeg kan jo ikke la han få et alt for stort forsprang..Har du noen mål for det nye året? 

 

Beate

09.01.2015 kl.21:15

Hallo!! Jeg så her du har feriert i Barcelona. Jeg er webansvarlig for VisitBarcelona.no og lurte på om du hadde hatt mulighet å delta i et lite intervju om Barcelona? Tanken er at du kan dele ditt syn om byen som destinasjon for nordmenn som vil ut å reise. Intervjuet vil bli publisert på VisitBarcelona.no Kan ikke du sende meg en e-post om du synes det høres ut som noe du kunne hatt lyst til? Med hilsen Beate Martinsen.

Skriv en ny kommentar

Dette er en blogg om meg, Therese i en god kombinasjon med min kjæreste David - sammen deler vi opp og nedturer, treningsøkter og måltider der vi sammen lever og ånder for trening og et sunt kosthold - innenfra og ut! Blogger om livet som er viet til trening og kosthold på vår egen måte og livets andre sider i sin beste kombinasjon! online

SponsorReklame


Siste innleggKategorier

Arkiv

hits